Autentyczna włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Włoskie restauracje to w kraju najpopularniejszy rodzaj restauracji. Cenimy jedzenie włoskie bo jest pyszne, sycące i ceszy oko. Oczywiście najczęściej wybieramy takie dania jak pasty. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście degustują równie pyszne dania obiadowe takie jak canelloni, lasagne czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną włoską restauracją należy zwrócić uwagę na kilka elementów: czy restauracja korzysta z włoskich składników, czy w menu są też nie tak popularne potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i jedzenie z wielu zakątków kraju. Najlepsza włoska restauracja wprowadzi naturalnie włoski smak.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Wykwintne wino z Włoch
Żadna szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do bycia eleganckim miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może zaniedbywać wina. Obiad we włoskim stylu koniecznie powinien zawierać również trunek. Kieliszek alkoholu to przy włoskim obiedzie czy kolacji norma. potrawy serwowane w la Grande Mamma Najbardziej znane wina włoskie to toskańskie vin santo, kalabryjskie ciro a także monti z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli rzeczywiście chce być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, musi mieć różnorodną kartę win.
Regionalna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wątpienia warto odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film